друкувати


За тиждень Держрибагентство не дало браконьєрам вкрасти 760 тис. гривень

9 березня 2017, 15:11

За перший тиждень березня Державне агентство рибного господарства України в акваторії Чорного та Азовських морів, затримала п’ятьох браконьєрів та виявило 35 незаконно встановлених сіток. Про це йдеться у звіті відомства.  

 "Зокрема, 2 березня було зафіксовано порушення в Одеській області в районі каналу «Дунай – Сасик».  Затримано 2 браконьєрів з уловом риби та забороненими сітками, вилучено близько 50 кг риби різних порід. Сума завданого збитку державі склала 96 тис грн. 03 березня в акваторії Джарилгачського заливу на Херсонщині було виявлено 23 знаряддя лову без бирок – креветочних сіток. З сіток вилучено 60 тис шт. креветок та 10 тис шт. бичка. Біоресурси повернули в море, чим попередили збитки в сумі 412 тис. грн. Крім того, на тому ж лимані було затримано громадянина, що  здійснював вилов креветки сітками без  дозволу на промисел. У порушників вилучено 2 креветочних вентері та креветки в кількості 2200 шт, сума збитків – 2618 грн», — йдеться у повідомленні Держрибагентства.

Також по одному браконьєру було затримано в акваторії Азовського моря, в Донецькій та Запорізькій області. Загальна сума збитків склала 168 тис гривень. Матеріали вищеперерахованих справ  будуть направлені до правоохоронних органів. Загальна сума збитків від дій браконьєрів становить більше  ніж 760 тис грн.

Держрибагентство звертається до громадян з проханням повідомляти про факти браконьєрства та імовірні корупційні  дії посадових осіб органів рибоохорони та рибоохоронного патруля в правоохоронні органи або на «гарячу лінію» Держрибагентства. Номер «гарячої лінії» 0-800-50- 52-50.