друкувати


ЄС закупив 75 тонн українського часника

8 березня 2017, 14:33

Всього за минулий рік було експортовано 195 тонн часнику, що є рекордом. Про це повідомляє прес-служба міністерства аграрної політики та продовольства України. Трофімцева пояснила, що у 2016 році було вироблено 183 тис. тонн часнику в Україні, а посівні площі пыд ним склали майже 21 тис. га. 

"Але головною проблемою цієї підгалузі сьогодні є те, що понад 70% часнику виробляється в присадибних господарства. Як наслідок, Україна забезпечує потреби внутрішнього ринку лише на 10%, а на 90% - ми на сьогодні залежні від імпорту», - зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Заступник міністра нагадала, що Україна має квоту обсягом 500 тонн на безмитний імпорт українського часнику європейськими країнами, яка поки що не вибирається через недостатню пропозицію.

Представникам цього бізнесу необхідно об’єднуватись у кооперативи. Задля відстоювання своїх інтересів та ефективного налагодження прямих контактів з потенційними покупцями»,- резюмувала Ольга Трофімцева.