друкувати


Список документів для отримання бюджетних дотацій агрокомпаніями

8 березня 2017, 12:09

Уряд визначився з повним переліком документів, які потрібні для отримання дотацій сільгоспвиробниками. Він поданий у двох наказах Міністерства фінансів України - №276 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів» та №275 «Про затвердження форм заяв про внесення сільськогосподарського товаровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації та про зняття сільськогосподарського товаровиробника з реєстрації як отримувача бюджетної дотації».

Дані накази вступили в силу 3 березня 2017 року, з дня їх публікації в газеті «Урядовий кур’єр».
Тож опубліковано форму податкової декларації зі сплати ПДВ і доповнення до неї, форму заяви про внесення сільгосптоваровиробника до реєстру одержувачів бюджетної дотації та форму заяви про зняття з реєстрації.

Нагадаємо, спецрежим ПДВ для аграріїв припинив діяти 1 січня 2017 року. Натомість Кабмін запровадив систему прямих дотацій сільгоспвиробникам, які займаються тваринництвом, овочівництвом, садівництвом та виноградарством. Розподіл дотацій має відбуватися відповідно до сум ПДВ, сплачених сільгоспвиробниками.


Детальніше про систему розподілу дотацій читате у матеріалі на AgroPolit.com Бюджетні дотації АПК – як, кому та скільки?