друкувати


Фермерів не торкнеться націоналізація активів українських підприємств у ДНР

7 березня 2017, 17:44

Фермер із Мар’їнки Віталій Пожидаєв переконаний, що «націоналізація» активів українських підприємств на території так званої ДНР — це лише намагання представників «влади» окупованих територій утвердитися в очах проросійських жителів. Про це чоловік заявив у ексклюзивному коментарі Kurkul.com.

Мешканці непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей все частіше проявляють «українську свідомість», тому націоналізація — це лише один із способів повернення свого авторитету представникам ЛНР/ДНР, переконаний фермер.

«Це ніяк не вплине на український аграрний ринок, до того ж вони не можуть це зробити. Що значить «націоналізувати»? Це піар-акція і більше нічого. Там різко скорочується частина людей, які підтримують Росію, але критична маса їх все одно існує. От для них вони і заявляють про це», — говорить аграрій.

Віталій Пожидаєв розповідає, що до всіх підприємств, які підлягають націоналізації, мають відношення люди з Росії.

Як ви собі взагалі це уявляєте? Йшла війна. Всі представники малого і середнього бізнесу, хто хоч якимось чином підтримував Україну — у них все відібрали, розікрали, спалили і т.д. Ні в кого нічого не залишилося. А тут раптом виходить так, що ці підприємства працюють як треба, ніхто їх не чіпає, вони отримують зарплату і саме в гривні. Хто туди привозить готівку?», — коментує Віталій Пожидаєв.

До слова, анонімне джерело серед фермерів, що мають господарства на непідконтрольній території Донецької області, повідомило, що дрібні підприємства поки що не чіпають.