друкувати


Юрій Косюк збудує за $27 млн біокомплекс з переробки курячого посліду

6 березня 2017, 22:40

Найбільший український виробник  курятини — компанія «Миронівський хлібопродукт» (МХП) – збудує новий біогазовий комплекс на Вінницькій птахофабриці. Про це повідомила прес-служба агрохолдингу з посиланням на слова голови правління  МХП Юрія Косюка.  

Він уточнив, що проект буде реалізовано у рамках запланованого розширення Вінницького птахокомплексу та передбачає 2 етапи. На першом очікується переробка 460 т курячого посліду на добу, на другому відбудеться подвоєння цього об’єму. Наприкінці будівництва у 2020 році проектна потужність складе 20 МВт. Орієнтовна вартість біокомплексу становить близько — $27 млн.

 

Це унікальний проект з переробки курячого посліду, який буде не тільки найбільшим в Україні, але й у світі. І його найголовніша складова — це екологічність, — зазначив Юрій Косюк. — По-перше, ми вирішуємо задачу утилізації відходів птахівництва. По-друге, ми отримуємо енергію для власних потреб. Це не тільки перехід на «зелену енергію», але і значні капітальні інвестиції та робочі місця у Вінницькому регіоні».

Як підкреслив Юрій Косюк, реалізація подібних проектів — це реальний крок до енергонезалежності України, тому МХП завжди готовий ділитись своїм досвідом та практикою з вітчизняними компаніями.

Нагадаємо, що з 2012 року на птахофабриці «Оріль-Лідер», яка входить в холдинг МХП, успішно працює біогазовий комплекс потужністю 5 МВт.