друкувати


Лідери світового ринку аміаку претендують на ОПЗ

6 березня 2017, 17:02

Одним з претендентів на оренду Одеського припортового заводу і унікального терміналу з перевалки аміаку (кінцевої точки аміакопроводу Тольятті - Горлівка -Одеса) може стати американська компанія «Global AgriHub corp», афілійована з американським бізнесменом російського походження Сергієм Махлаем і компанією «Koch Nitrogen Company» братів Чарльза і Девід Кох. Про це повідомдяє Апостроф.

Сергій Махлай є мажоритарним акціонером, головою правління найбільшого російського виробника аміаку «Тольяттіазот». Махлай входить у другу сотню найбагатших бізнесменів Росії ($550 млн.).

Партнером Махлая в передбачуваній оренду ОПЗ виступить відома американська компанія «Koch Nitrogen Company» – один з найбільших у світі виробник і продавець добрив (активи в США, Канаді). У 2013 році журнал «Forbes» назвав корпорацію «Koch", в яку входить підрозділ "Koch Nitrogen company», другий за величиною приватною компанією США з річним оборотом 115 млрд. доларів.

Нагадаємо, в кінці грудня минулого року Кабінет міністрів прийняв розпорядження «Про погодження реструктуризації боргу ПАТ «Одеський припортовий завод» перед НАК» Нафтогаз України». У пояснювальній записці прогнозується передача ОПЗ в оренду в першому кварталі 2017 року.