друкувати


Аграрна партія вступає в Альянс Європейських Консерваторів і Реформістів

26 лютого 2016, 09:25

Аграрна партія України розпочинає процес інтеграції до Альянсу Європейських Консерваторів та Реформістів. Таке рішення сьогодні прийняли на засідання Президії партії. 

Рішення було прийнято за результатами зустрічей лідера Аграрної партії України Віталія Скоцика до Брюсселю з представниками основних політичних фракцій Європейського парламенту.

«В основі об’єднання Альянсу Європейських Консерваторів та Реформістів лежать Рейк’явіцький меморандум та  Празька конвенція. Принципи прописані в цих документах нам близькі. Альянс виступає за відкритий ринок, вони проти перетворення Європи  в наддержаву із закритим ринком, з великою армією і закритими кордонами, але разом з тим вони за яскраве збереження ідентифікації незалежних країн з їхніми національними традиціями, мовами, культурою», - розповів голова Аграрної партії України.

За словами політика, процес інтеграції займе приблизно 6 місяців.

«Це дозволить нам залучити досвід політичної діяльності країн з  як розвинутою демократією,  так з демократією на початкових етапах. Ми отримаємо необхідну світову політичну підтримку для того, щоб рухатися далі в українській і світовій політичній системі. Ну і звичайно це медійна підтримка, бо Альянс співпрацює з провідними світовими медіа», - зазначив Віталій Скоцик.

Також партія може отримати підтримку у корпоративних програмах, які Альянс реалізує в різних країнах світу. На сьогодні найбільш відомими учасниками Альянсу Європейських Консерваторів та Реформістів є правляча Консервативна партія Великої Британії, Республіканська партія США, правляча партія Польщі “Право і справедливість”, правляча Консервативна партія Канади, Данська народна партія, Ліберальна партія Австралії. В Європарламенті фракція Консерваторів і Реформістів є третьою за величиною. 

AgroPolit.com