друкувати


Китай інвестує в українське садівництво та ягідництво $0,5 млрд

1 березня 2017, 15:18

Підписано Меморандум про взаєморозуміння, згідно якого в українську галузь садівництва та ягідництва планується протягом наступних двох років інвестувати $515 млн. Про це повідомляє прес-служба «УКРСАДПРОМ».

Документ був підписаний 28 лютого 2017 р головою Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитром Крошкою та генеральним директором Департаменту з міжнародних зв’язків China Haisum Engineering Co., Ltd. Гонг Чжюном.

Як зазначив Крошка, підписання Меморандуму – це суттєвий крок у розвитку галузі садівництва та ягідництва. 

«На прикладі садівництва та ягідництва ми хочемо показати, яким чином близько 1 млн. людей, зайнятих у цій галузі, зможуть зробити Україну конкурентоспроможною на зовнішніх ринках. Крім того, минулого року Асоціацією було ініційовано початок процесу узгодження фітосанітарних протоколів між Україною та Китаєм для експорту українських фруктів та ягід на китайський ринок. Ця норма також закріплена у Меморандумі», - повідомив він.

Голова Асоціації.уточнив, що заплановані інвестиції будуть спрямовані у будівництво та модернізацію переробних комплексів, фруктосховищ, виробничо-логістичного комплексу.

Гонг Чжюн зазначив, що корпорація China Haisum Engineering Co., Ltd. готова поділитися з українськими фермерами досвідом у сфері вирощування та переробки сільгосппродукції.

Ми маємо намір покращити стан українського сільського господарства шляхом модернізації діючих та будівництва нових об’єктів на території України. Нас дуже цікавить потенціал України в сфері вирощування зернових та інших культур, їх переробки, а також будівництва логістичних комплексів. Ми протягом кількох років вивчали економічну складову України, і можемо сказати, що країна має значні ресурси (земельні, людські), а також сприятливі погодно-кліматичні умови та географічне положення для розвитку сільського господарства та виробництва агропродукції», - зауважив він.

Заступник генерального директора Департаменту з міжнародних зв’язків China Haisum Engineering Co., Ltd. Ван Сяо Чжоу відзначив, що значний потенціал та досвід України у виробництві аграрної продукції та великий споживчий ринок Китаю зблизять дві країни.

Я впевнений, що ці два фактори зблизять наші країни та посилять економічний стан української сторони. China Haisum Engineering Co., Ltd. займалася реалізацією багатьох проектів саме в аграрній сфері в різних країнах по всьому світу. Більшість стандартів якості, які діють у Китаї в галузі продуктів харчування, були розроблені саме корпорацією China Haisum Engineering Co., Ltd. Ще раз хочу наголосити, що ми готові ділитися своїми технологіями, своїм найновішим обладнанням, щоб посилити дану галузь в Україні. Але ми всі розуміємо, що розвиток потребує фінансування, особливо в Україні. І проект Нового Шовкового Шляху надає такі можливості, оскільки Україна знаходиться на цьому шляху. Наша компанія як представник держави має можливості для отримання цього фінансування і готова особисто брати участь у розвитку агросектору України. Впевнений, що цей рік стане для розвитку проекту Нового Шовкового Шляху визначальним. Але ми маємо умову: ми хочемо, щоб наша співпраця принесла результати, у тому числі й для розвитку Нового Шовкового Шляху», - зауважив Ван Сяо Чжоу.

Голова аграрного комітету Chinese Commerce Association (ССА) Чен Іцян привітав Асоціацію «УКРСАДПРОМ» та корпорацію China Haisum Engineering Co., Ltd. з підписанням Меморандуму та побажав плідної співпраці. Він також зазначив, що як бізнесмен інвестував в економіку України, зокрема у будівництво цеху з сортування та фасування свіжої черешні у м. Мелітополь (Запорізька обл.).

Основні причини, чому ми обрали Україну – наявність необхідної державної підтримки та люди, яким можна довіряти. Як представник ССА хочу побажати сторонам створювати нові шляхи для співпраці та досягнення результатів. ССА готова надавати підтримку як українським, так і китайським компаніям у пошуку нових надійних партнерів», - зазначив Чен Іцян.