друкувати


Паперові акцизи на алкоголь не відміняють — Мінфін

25 лютого 2016, 15:18

В Україні не планують скасовувати паперові акцизні марки на алкоголь. Про це повідомляє заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

"Після консультацій з нашими європейськими колегами, ми зробили висновок, що традиційні марки"працюють "ефективніше", — зазначила Макєєва.

За її словами, робота над законопроектом щодо впровадження в Україні системи електронних акцизних марок триватиме. Тобто, не виключено, що в подальшому будуть в ходу і паперові, і електронні акцизи.

Нагадаємо, прихильники переходу на електронні акцизи стверджували, що це допоможе скоротити частку тіньового сегмента, яка на вітчизняному ринку алкоголю досить переконлива і становить, за різними оцінками, до 40-60%.

Президент Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко звернув увагу на той факт, що з паперовими марками у чесних виробників є маса проблем.

"Невеликі виноробні підприємства часто не можуть отримати потрібну кількість марок і, отже, не мають можливості постачати свою продукцію в роздріб. Існує близько 140 дозвільних документів, які треба зібрати. Далеко не всі можуть пройти цей" марафон ", пояснив Сидоренко.

Укрінформ