друкувати


ОАЕ – важливий партнер для України в аграрній сфері в регіоні Перської затоки

27 лютого 2017, 17:33

Україна може бути одним з важливих постачальників аграрної продукції до Об’єднаних Арабських Еміратів. Про це заявила заступник міністра Ольга Трофімцева після зустрічі з Міністром зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ Тані Ахмедом Аль Зеюді.

«Об’єднані Арабські Емірати зацікавлені в подальшій диверсифікації імпорту продуктів харчування для населення своєї країни, а Україна може бути одним з важливих постачальників. Ми маємо активізувати роботу між нашими країнами в аграрному секторі як на рівні урядів, так і на бізнес-рівні», - розповіла заступник міністра.

Як відмітили Ольга Трофімцева та Тані Ахмед Аль Зеюді, торгівля між Україною та ОАЕ в аграрній сфері має потенціал для збільшення обсягів та розширення переліку продуктів, які постачаються з України до Об’єднаних Еміратів. 

У ході зустрічі сторони домовились про організацію візиту Міністра зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ до України у поточному році. А також про можливість організації бізнес-місії для представників зацікавлених компаній з Об’єднаних Арабських Еміратів для встановлення прямих контактів з потенційними українськими партнерами, експортерами та ознайомлення з інвестиційними можливостями в аграрному секторі.

Вона розповіла про зацікавленість колег з ОАЕ в опрацюванні меморандуму про взаєморозуміння або рамкової угоди про співпрацю між міністерствами обох країн, з метою формування пріоритетних напрямків співпраці та полегшення вирішення окремих робочих питань, таких як сертифікація халяльної продукції тощо.

Зустріч між заступником міністра та Його поважністю Тані Ахмедом Аль Зеюді відбулась у рамках виставки Gulfood 2017, яка є одним з найбільших заходів у галузі харчової промисловості у світі. Цьогоріч у виставці взяли участь понад 30 українських виробників та експортерів аграрної та харчової продукції. Організатором українського стенду виступила Київська ТПП за підтримки Export Promotion Office - Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Мінагрополітики