друкувати


Аграрні розписки дозволили залучити сільгоспвиробникам понад 467 млн грн

24 лютого 2017, 13:33

За період впровадження Проекту аграрних розписок видано 80 таких документів, що дозволило залучити сільгоспвиробникам понад 467 млн грн. Про це повідомила заступник міністра Олена Ковальова під час засідання робочої групи з питань удосконалення механізмів функціонування аграрних розписок.

Наразі розписки діють у 8 областях і пріоритетним завданням Мінагрополітики є поширення Проекту на всю територію України.

Зустріч відбулась за участі профільних спеціалістів міністерства, представників Аграрного союзу України, Інституту розвитку аграрних ринків, експертів Міжнародної фінансової корпорації та Європейського банку реконструкції та розвитку.

На сьогодні аграрні розписки працюють у 8 областях і демонструють гарні результати. Так, видані документи дозволили фермерам залучити понад 467 млн грн. Не було зареєстровано жодного випадку банкрутства. Сьогодні ми працюємо над тим, щоб створити єдиний національний реєстр аграрних розписок, що дозволить поширити наш Проект на всю Україну», - прокоментувала вона.

За її словами, на даний момент вже проведено підготовчу роботу до організації тендеру на створення єдиного національного реєстру. Впровадження в дію планується до кінця вересня 2017 року за підтримки Міжнародної фінансової корпорації.

На березень-квітень заплановано проведення відбору розробника реєстру. Травень-серпень – відпрацювання його функціоналу і організація тестового запуску. Сподіваюсь, що до кінця вересня ми матимемо у дії повноцінний національний реєстр, що дозволить масштабувати Проект і залучати ще більший об’єм фінансових ресурсів в аграрну галузь країни», - відзначила заступник міністра.

Мінагрополітики