друкувати


Розпочався процес реєстрації сільгосптехніки

24 лютого 2017, 11:24

Процес реєстрації сільськогосподарської техніки, який був призупинений через ліквідацію територіальних органів Держсільгоспінспекції та загрожував зривом весняної посівної кампанії, відновлений. Про це повідомляє прес-служба ВАР.

«Починаючи з 8 лютого, в областях ця робота вже йде. На сьогоднішній день в кожній області є як мінімум одна людина, відповідальна за реєстрацію, є доступ до Реєстру, бланки, номерні знаки. Перелік таких спеціалістів та їх контактні дані розміщені на сайті Держпродспоживслужби», — це розповів начальник управління економічної діяльності Держпродспоживслужби Михайло Лемак.

Українські аграрії, від одного до декількох місяців, були позбавлені можливості зареєструвати новопридбану сільськогосподарську техніку через ліквідацію Держсільгоспінспекції.

Ситуація ставала все більш критичною, оскільки за декілька тижнів до початку повномасштабної посівної кампанії реєстрація все ще не була відновлення повноцінно по всій Україні. Оскільки аграрії не мали змоги у будь-який спосіб реєструвати сільгосптехніку, а незареєстрований комбайн чи трактор не має права пересуватися дорогами загального значення, весняна посівна опинилася під загрозою.

Держсільгоспінспекція, відповідно до рішення Кабінету міністрів, була ліквідована, і в кінці року вона завершила цей процес, але при цьому не було прийняте рішення, хто ж буде виконувати функції з реєстрації. 28 грудня Кабінет міністрів передав цю функцію на Держпродспоживслужбу і вніс відповідні зміни в положення про орган. Ми в терміновому порядку почали переймати ці функції», — сказав він.

За його словами, незважаючи на те, що служба отримала додаткові функції, ні збільшення штатної чисельності органу, ні додаткове фінансування не передбачені.

За січень ми перевели працівників, які на той час залишилися в Сільгоспінспекції з технічного нагляду, в наші обласні органи. На разі на реєстрації сільгосптехніки працює 1-2 спеціалісти на область. Ми розуміємо, що штату не достатньо. Раніше кожен район мав спеціаліста з реєстрації техніки. Поки що ми не маємо можливості збільшити кількість цих працівників, але роботу вже почали. Плануємо забезпечити спеціалістами з реєстрації кожні два-три райони. Ми подали нову структуру на затвердження Мінагропроду. На жаль, ми будемо набирати людей в межах штатної чисельності, тобто не виключено, що за рахунок скорочення інших напрямків», — зазначив Лемак.