друкувати


Законопроект про створення фермерських господарств провалено

21 лютого 2017, 16:00

Верховна Рада України провалила законопроект №2028а від 04.06.2015 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства». Про це йдеться на сайті ВР.

"Основною метою законопроекту було сприяння збільшенню кількості нових фермерських господарств та їх ефективному розвитку шляхом спрощення процедури їх утворення", - йдеться в пояснювальній записці.

Законопроектом пропонувалося: надати право на утворення фермерського господарства усім громадянам України, незалежно від наявності у них відповідної освіти та досвіду роботи; законодавчо закріпити статус земельних ділянок фермерських господарств як земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва; продавати земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них для ведення фермерського господарства виключно на земельних аукціонах; встановити механізм переоформлення права оренди земельних ділянок, що надані фізичним особам та використовуються для ведення фермерського господарства, на фермерське господарство як суб’єкта господарювання; уточнення термінології щодо майна фермерського господарства.