друкувати


Гройсман «поставить на облік» отримувачів аграрної дотації з бюджету

21 лютого 2017, 14:12

Уряд створить реєстр аграрних підприємств, які отримують дотації з державного бюджету. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні КМУ. Про це повідомляє джерело AgroPolit.com в Мінагрополітики.

За його словами, затверджено дві речі - порядок ведення реєстру одержувачів бюджетної дотації та механізм надання Державною фіскальною службою і Держказначейством інформації про суми,  які направлятимуться агрокомпаніям. 

Пізніше на сайті Мінагрополітики озвучили деталі. Назва документу -  «Про затвердження Порядку ведення та форми Реєстру отримувачів бюджетної дотації, а також порядку надання відповідної інформації Державною фіскальною службою та Державною казначейською службою».


«Рішення, яке сьогодні було прийняте на Кабміні, є важливим кроком для того, щоб агровиробники почали отримувати дотації. Дякую колегам з Мінфіну та Уряду за співпрацю та підтримку цього важливого документу», - сказав міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, коментуючи рішення Кабінету Міністрів України.

За прийнятим порядком сільгоспвиробники подають заяву щодо включення до реєстру отримувачів бюджетних дотацій. На підставі реєстру та поданих документів про сплату ПДВ, Державна фіскальна служба формує список отримувачів бюджетних дотацій і передає список до казначейства. Після чого казначейство в автоматичному режимі щомісячно здійснює розподіл коштів. «Мінагрополітики не впливає на механізм та черговість розподілу коштів. Цей процес відбувається автоматично та реалізується ДФС та Казначейством», - заявив міністр.

Нагадаємо, що з  1 січня 2017 року спецрежим  ПДВ замінили  прямою бюджетною дотацією. Міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий ініціював натомість запровадження підтримки галузі на рівні 1% ВВП на наступні 5 років. Цього року агросектору пообіцяли виділити більше 6 млрд грн.