друкувати


Депутати просять визначити порядок надання бюджетної дотації аграріям

16 лютого 2017, 14:49

До прем’єр-міністра України направлено звернення стосовно якнайскорішого забезпечення прийняття підзаконних нормативно-правових актів, які врегульовують питання надання бюджетної дотації сільськогосподарським товаровиробникам. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин в Верховній Раді Олександр Бакуменко.

«Нещодавно на засіданні Кабінету Міністрів України було затверджено порядок розподілу дотацій для сільськогосподарських товаровиробників на 2017 рік, однак до сьогодні затверджений порядок офіційно не оприлюднено», - пише він.

Необхідно затвердити: 1) додаток до податкової декларації з податку на додану вартість, 2) форму заяви на внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації відповідно до Закону України від 24 червня 2004 року №1877-IV «Про державну підтримку сільського господарства України» та 3) порядок ведення даного Реєстру.

У випадку затягування прийняття вищезазначених нормативно-правових актів, бюджетна дотація для сільськогосподарських товаровиробників не буде сплачена вчасно, що спричинить гостру соціальну напругу серед сільськогосподарських товаровиробників», - додав Бакуменко.