друкувати


Вадатурський розповів, як йому пропонували хабар за «імунітет» уряду — нардеп

24 лютого 2016, 16:24

Народному депутату України від фракції «Блок Петра Порошенка» Андрію Вадатурському представник «Народного фронту» пропонував хабара під час голосування за відставку уряду. Про це сам Вадатурський заявив в ефірі телеканалу «НИС-ТБ». Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що 16 лютого депутатам Верховної Раді не вистачило голосів, щоб відправити Кабмін Арсенія Яценюка у відставку.
«Мені не пропонували готівку, мені просто сказали: «Ми розуміємо, що ти борешся за дорогу «Миколаїв — Дніпропетровськ» півроку, ми можемо вирішити це питання». Я говорю: «Я ж ходив до міністрів, я ходив до прем'єр-міністрові, я спілкувався, готувалася постанова, але гроші не виділили». Знаєте, сказали: «Не треба ходити, можна все тут вирішити». Проголосуй, підтримай, і ми тобі зможемо вирішити питання», — розповів він.
Депутат й час у нього навіть сумніву не було, як вчинити: отримати 600-700 млн грн. на дорогу і вирішити болюче питання для округу, або все-таки проявити позицію і проголосувати за відставку.
«Я проголосував за відставку... Якщо була б гарантія, то може бути, я довше б думав і сумнівався…Сумніви були. Друга причина, з якої я не проголосував: нам треба міняти систему. Такими речами усі можуть займатися: продаватися, домовлятися. Але насправді ми нічого не змінимо», — додав він.
На думку Вадатурского, Яценюк повинен піти, бо він «руйнує систему ухвалення рішень», «ламає» міністрів, і практично одноосібно приймає рішення.