друкувати


Фермери на дорогах вимагали продовжити земельний мораторій

15 лютого 2017, 15:14

Фермерські об'єднання сьогодні провели протестну акцію з вимогою продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Про це під час прес-конференції повідомив пезидент Асоціації фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Томич. 

"Сьогодні більше 10 тисяч наших співвітчизників за покликом душі, вийшли на обласні майдани, вийшли на вулиці з тим, щоб повідомити співвітчизникам про свої вимоги", - сказав він.

Рішення про проведення акції було прийнято на засіданні Всеукраїнського Комітету захисту рідної землі, до якого окрім АФЗУ входять ще 28 громадських організацій. 

Томич зазначив, що фермери вимагають продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2022 року. Серед інших вимог - прийняти нову редакцію закону "Про оренду землі", яка передбачає захист власників земельтних паїв, орендарів, передбачити держпідтримку фермерских господарств та сімейних ферм на рівні не менше 3 млрд грн щорічно.

Також фермери вимагають повернення податкової політики для дрібних та середніх сільгоспвиробників, яка діяла до 1 січня 2015 року.

Аліса Коник для AgroPolit.com