друкувати


Володимир Лапа став головою Держпродспоживслужби — Мінагрополітики

24 лютого 2016, 17:01

Уряд України призначив Володимира Лапу Головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики).

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 24 лютого 2016 року. Кандидатуру Володимира Лапи на голосування членів Уряду вніс Мінагрополітики Олексій Павленко.

«Тепер очікуємо завершення процедур щодо фінансування нової Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів № 76 від 27 січня 2016 р. Попереду нас чекає великий обсяг робіт щодо формування цілісної, прозорої, орієнтованої на інтереси бізнесу і споживачів системи державного контрою. Ми усвідомлюємо складність завдання, яке перед нами стоїть, але налаштовані на максимально швидке створення Держпрожспоживслужби, діяльність якої відповідатиме інтересам суспільства», - зазначив Лапа.

Нагадаємо, від 2 грудня 2015 року Володимир Лапа обіймав посаду першого заступника Голови Держпродспоживслужби.

 Діяльність Держпродспоживслужби координуватиметься через Міністра аграрної політики та продовольства України (постанова Кабінету Міністрів України  від 18 листопада 2015 р. № 942 «Про внесення змін до розділу III схеми спрямування і координації діяльності центральних органів виконавчої влади Кабінетом Міністрів України через відповідних членів Кабінету Міністрів України»). Міністр аграрної політики та продовольства України формує та забезпечує державну аграрну політику, політику у сфері сільського господарства та з питань продовольчої безпеки держави, а також державну політику в галузях ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, у сферах карантину та захисту рослин, охорони прав на сорти рослин, нагляду (контролю) в АПК.