друкувати


Держгеокадастр містить 99% інформації про сільгоспземлі — Яценюк

24 лютого 2016, 16:51

У Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) вже міститься 99% інформації про землі сільськогосподарського призначення. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Я розмовляв з керівником Держгеокадастру. Він сказав, що у них на 99% інформація про землі сільськогосподарського призначення вже заведена в кадастр, система повністю готова до використання", — сказав прем'єр.

На підтвердження своїх слів він зателефонував голові Держгеокадастру Максиму Мартинюку, який назвав трохи меншу цифру.

"90% сільгоспземель міститься в кадастрі земельному, хто б там що не говорив про незавершену інвентаризацію. Сільгоспбізнес шукав землю, оформляв, тобто інвентаризація де-факто йде шляхом оформлення землі, але там про 20% мова точно не йде. Сільгоспземлі містяться в кадастрі в обсязі, абсолютному достатньому для відкриття електронного реєстру ", — сказав голова Держгеокадастр.

Кабмін схвалив проект закону про внесення змін до питання ведення Держгеокадастру в рамках виконання закону "Про оптимізацію надання адміністративних послуг". Цим проектом пропонується відкрити доступ до земельного кадастру органам державної влади і місцевого самоврядування. Доступ також буде надано центрам надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, Держгеокадастр в режимі пілотного проекту відкрив у Чернігівській і Миколаївській областях доступ до рішень територіальних органів про передачу у власність або користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

У відкритому доступі буде надається інформація про місцезнаходження ділянки (викопіювання) та вихідні дані територіального органу Держгеокадастру, який приймав рішення про її передачу у власність або користування.

В майбутньому Держгеокадастр планує доповнити функціонал Державного земельного кадастру можливістю подачі клопотання про отримання земельної ділянки в електронному вигляді і таким чином зробити прозорими і публічними всі етапи розпорядження землями.