друкувати


На розгляд ВР очікують два аграрні законопроекти

10 лютого 2017, 13:13

На другому читанні на розгляд Верховною Радою очікують два аграрні законопроекти. Про це написав на своїй сторінці Facebook заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин в Олександр Бакуменко.

«На сьогодні агросектор це 20% економіки ВВП, це 50% валютної виручки і він повинен мати пріоритетне значення для Верховної Ради, оскільки законопроекти, що очікують на розгляд стосуються важливих тем: земельних відносин, євроінтеграції, покращення законодавства пов'язаного із харчовими продуктами, тощо. Нажаль порядок денний пленарних засідань на цей тиждень (з 7-10 лютого) не було проголосовано. Але є великі сподівання на пакетній розгляд законопроектів в рамках аграрного дня на наступному пленарному тижні», - пише він.

Особливої уваги потребують два законопроекти:

1. №0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин», який створює фундамент для запровадження ризик-орієнтованої системи державного контролю за діяльністю операторів ринку харчових продуктів, що, у свою чергу, дозволить оптимізувати витрати держави, зменшити адміністративне навантаження на бізнес та забезпечити ефективне реагування на порушення чинного законодавства.

2. №2028а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового статусу земель фермерського господарства» спрямований на спрощення процедури створення та діяльності фермерських господарств».