друкувати


Максима Мартинюка звинувачують у корупційних схемах

9 лютого 2017, 13:15

Голову Держгеокадастру Максима Мартинюка звинувачують у відновленні корупційних схем. Про це на своїй сторінці Facebook написав народний депутат Віталій Купрій.

За його словами, пан Мартинюк був призначений керівником Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру одразу після Революції Гідності. Народний депутат  від  УКРОП заявив з трибуни  парламенту, що незважаючи на відсутність результатів на попередній роботі, минулого року чиновник отримав кар’єрне зростання та обійняв посаду першого заступника міністра аграрної політики і продовольства. Після цього він відновив старі корупційні схеми в відомстві, змушуючи керівників регіональних відділень Держгеокадастру надавати землю за непрозорими умовами та навіть забирати її у воїнів АТО.

Я вже неодноразово заявляв, що маю чіткі докази протизаконного надання десятків гектарів земель керівником Волинського управління Держгеокадастру Василем Василенком. Звичайно ж за згодою Мартинюка. Однак заступник  жодним чином не відреагував навіть на рішення судів, які визнавали дії його волинського підлеглого злочинними», - каже він.

Купрій наголосив, що Максим Мартинюк має необмежену індульгенцію на звільнення своїх підлеглих у разі їхньої відмови виконувати злочинні вказівки згори.