друкувати


Березовський каже, що не захоплював Миколаївську організацію АПУ

8 лютого 2017, 13:01

Миколаївське відділення Аграрної партії України (АПУ) ніхто не захоплював. Про це в ексклюзивному коментарі AgroPolit.com заявив Євгена Березовський, коментуючи заяву керівника юридичного департаменту центрального апарату партії Ірина Петренко.

«Ніякого рейдерського захоплення не було. Відбулася звичайна конференція членів партії Миколаївської області. Ми нікого не захоплювали, не відбирали, нічого такого не відбулося… Конференція відбулася 8 січня 2017 року… Усе було зроблено легітимно, зареєстровані у відділі юстиції, надали всі протоколи, є підписи всіх людей», - пояснив він.

Він нагадав, що з недавнього часу виконував обов’язки голови Миколаївської партійної організації. Але його звільнили, за незгоду з рішеннями керівництва партії щодо подальшого розвитку АПУ

Моє звільнення було сприйняте членами обласної організації «у штики». До нас приїздила Ірина (Петренко. – Авт.), погрожувала нам, намагалася зірвати конференцію, де ми планували обрати районних голів партії. Вона погрожувала нам, що вони розправляться з цією ситуацією, будуть оскаржувати. Ми тоді нічого не стали робити. Але згодом, коли була можливість, люди зібрали обласну конференцію і вибрали Артема Кравченко головою (обласної парт організації - Авт.) згідно законодавства України. Інша справа, що устав партії дещо відрізняється від діючого законодавства України… Усе відбувалося максимально прозоро: відбулася конференція, людину висунили на посаду, мене обрали в заступники», - пояснив він.

Як пояснив Євген Березовський, на відносини членів Миколаївської обласної парторганізації з Центральним Апаратом АПУ наклалася ще одна негативна обставина – заборгованість по зарплатам працівникам.

Коли призначили тимчасово виконуючого обов’язків голови Миколаївської організації, то виник борг з зарплати (за 2-3 місяці) і оренду офісу. З людьми досі ніхто не розрахувався… Люди офіційно рахуються на роботі… Зараз перед ними сформувалася заборгованість: одна людина - мати-одиначка з хворою дитиною, інша - вагітна. Їх кинули на призволяще… Але у себе у внутрішній звітності показали, що виплатили. Але ж є відомості... Люди були обурені ситуацією, бо з ними вчинили по-хамські… Ці працівники підпорядковувалися Роману Безсмертному (керівник Центрального апарату АПУ)», - каже він.

Березовський також розповів про подальші дії.

Ми вважаємо, що зробили усе законно і легітимно. Тому просто так ситуацію не відпустимо. Адже 95% членів Миколаївської партійної організації підтримують це рішення (про призначення Артема Кравченко головою). І ми готові це підтвердити. Тому будь-які нав’язування і рішення, як нам пропонують без проведення конференції, нікого не запитуючи з партійців це дивно», - підсумував він.