друкувати


На Хмельниччині аграрії обговорюють земельну реформу та бюджет з Тарасом Кутовим

7 лютого 2017, 13:05

На Хмельниччині розпочав роботу Національний аграрний форуму «Перспективи розвитку земельної реформи в Україні. Державна підтримка агропромислового комплексу».  Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

Його організатором виступили - Громадська рада при Міністерстві аграрної політики та продовольства, Об’єднавчий комітет аграріїв Хмельниччини.  На зібранні присутні аграрії з 17 областей України. В роботі форуму бере аграрний міністр Тарас Кутовий.

Перше ніж  перейти до обговорення земельного питання перший заступник міністра Максим Мартинюк розповів про держпідтримку галузі на 2017 рік.

Державна підтримка ПК складає 5,5 млрд грн….  Крім того,  є  державна програм на придбання сільськогосподарської техніки: причіпна, грунтообробна,  сівалки тощо. Критерій для відшкодування – техніка з рівнем локалізації  виробництва в Україні  не менше 50%. Вона діятиме 5 років і дозволить створити  виробничі програми. Це  стане стимулом для розвитком  машинобудування.  Сума під неї - 500 млн грн»,  -  розповів він.

За словами  Мартинюка, передбачена також  програма садівництва. Але наразі її реалізації заважає  бюджетна заборгованість за попередні роки.  Крім того є  програма розвитку тваринництва: як і у попередні роки вона стосується стимулювання завезення високо-продуктивного  поголів’я. Є 4 млрд грн на дотації – заміна спецрежиму ПДВ.

Анатолій Величко