друкувати


Прийняття законопроекту про приватизацію "Укрспирту" очікується на цій сесії

7 лютого 2017, 10:45

Міністерство аграрної політики та продовольства України очікує на розгляд та підтримку законопроекту про демонополізацію спиртової галузі вже на цій сесії Верховної Ради. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Крім того, від Мінагрополітики на розгляд до Верховної Ради України подано ще 10 законопроектів.

«Законопроект про приватизацію "Укрспирту" має бути прийнятий вже на цій сесії. Питання є нагальним. Є відповідна вимога від МВФ. Є велика потреба сприяти детінізації ринку спирту, залучати інвестиції в розвиток і модернізацію підприємств спиртової галузі», - зазначив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Загалом, із 11 законопроектів, які подані до Верховної Ради, 7 вже були розглянуті профільними комітетами Парламенту та рекомендовані до прийняття за основу.

Головні теми законопроектів: приватизація державних підприємств, органічне виробництво, дитяче харчування, безпечність харчових продуктів, земельні питання, регулювання виробництва і реалізації цукру, страхування сільськогосподарської продукції, питання євроінтеграційного напрямку та ефективності контролю в сфері природокористування, діяльність Гарантійного фонду.

Ми сподіваємось на конструктивну і ефективну роботу депутатів. Розгляд наших законопроектів та прийняття відповідних рішень є вкрай важливим не лише для розвитку аграрного сектору, але й для розвитку економіки всієї країни. Більшість наших питань потребують зважених, але й, що дуже важливо, оперативних рішень», - додав він.