друкувати


ДПЗКУ підтримує відстрочку приватизації

6 лютого 2017, 16:37

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) підтримує ініціативу Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо виключення корпорації зі списку на приватизацію в 2017 р. Про це повідомляє в.о. голови правління ДПЗКУ Олександр Григорович.

«Це питання дійсно запланований до розгляду урядом і зараз узгоджується з усіма зацікавленими відомствами. Але хочу зазначити, що зараз ми говоримо про відстрочку приватизації, а не про повне скасування. Упевнений, така відстрочка дасть можливість успішно реалізувати в найближчі два роки заплановані і попередньо узгоджені з китайською стороною інфраструктурні проекти, надалі істотно збільшить вартість компанії і створить максимально сприятливі умови для продажу держкорпорації на відкритому конкурсі», - зазначив він.

Голова ДПЗКУ зазначив, що рішення ФДМ щодо приватизації ДПЗКУ дійсно негативно вплинуло на процес співпраці з китайськими партнерами.

Рішення Фонду держмайна з приватизації ДПЗКУ дійсно негативно вплинуло на процес співпраці з китайськими партнерами, зокрема, відбилося у призупиненні узгодження інфраструктурних проектів. Але ми очікуємо, що за умови виключення корпорації зі списків на приватизацію цього року, спільна робота по проектам відновиться, і вони будуть реалізовані в запланований термін», - додав Григорович.

latifundist.com