друкувати


Видобуток бурштину на Житомирщині хочуть легалізувати

5 лютого 2017, 12:04

На Житомирщині у 2017 році збираються створити обласне комунальне підприємство, яке займатиметься видобутком бурштину. Про це повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

«На сьогодні я, голова облради і депутати дійшли висновку, що потрібно створювати комунальне підприємство. Думаю, іншого шляху у нас немає. Ми будемо рухатися до того, щоб цього року створити обласне комунальне підприємство. Як воно називатиметься – неважливо. Головне – це проблемне питання вирішити і направити у легальне русло. У мене немає жодних особистих інтересів у бурштинових районах і не буде. Наступного тижня делегація з Житомирської області має намір відвідати Волинську область і подивитися, як вони створювали таке підприємство, обмінятися досвідом», – сказав він.

У червні на Житомирщині влада активно обговорювала питання створення комунального підприємства «Бурштин Полісся», яке займатиметься добуванням і переробкою корисних копалин і дорогоцінних металів із подальшою реалізацією виробів. Проект його статуту містить 28 пунктів. Передусім, це добування корисних копалин, переробка природного каменю і виробництво виробів із нього; видобування дорогоцінних металів і каміння з подальшим виготовленням і реалізацією виробів; добування торфу; виробництво вапна і гіпсових сумішей; розроблення кар'єрів і рекультивація земель. Однак рішення про створення такого комунального підприємства так і не було прийняте.

Укрінформ