друкувати


В Україні розкрили схему незаконного експорту кукурудзи

5 лютого 2017, 10:31

Співробітники податкової міліції ДФС ліквідували схему незаконного експорту сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє прес-служба ДФСУ.

В результаті проведених обшуків з складських приміщень вилучено понад 538 т кукурудзи загальною ринковою вартістю близько 4 млн грн.

Згідно з повідомленням, суть схеми полягає в наступному: частина сільськогосподарської продукції закуповували зернотрейдери у сільськогосподарських товаровиробників за готівкові кошти без відображення в податковому обліку.

Надалі придбаний товар доставлявся в зерносховища, розташовані в зоні діяльності морських портів.

Після цього підконтрольні брокерські компанії готували пакет документів, згідно з яким власниками сільськогосподарської продукції, придбаної за готівкові кошти, ставали фіктивні суб'єкти ЗЕД - експортери, посадові особи та засновники яких не причетні до їх реєстрації та діяльності.

Надалі брокерські компанії здійснювали митне оформлення товарів в режимі "експорт".

При цьому, під час операції в податковому і бухгалтерському обліку підприємства не відображалися, в результаті чого не нараховувалися і не сплачувалися податки, а в Україну не надходила виручка в іноземній валюті від експорту ТМЦ.

UBR