друкувати


Аграрії просять Президента приборкати НКРЕКП

5 лютого 2017, 09:38

Українська аграрна конфедерація разом з іншими аграрними об'єднаннями України звернулася до президента Петра Порошенка через сумнозвісне рішення НКРЕКП, яким було підвищено ставку нестандартного приєднання до електромереж на 2017 рік до 3,7-11,3 тис. грн/кВт. Про це повідомляє прес-служба УАК.

Аграрії наголошують: розміри ставок є завищеними в 6-9 разів, і вони напряму вдарять по АПК.

"Такі невиважені та антинаціональні рішення комісії можуть знищити багатообіцяючий до цього часу (завдяки своєму потенціалу) агросектор, понизити показники експорту і відповідно зменшити валютну виручку, що зумовить і без того значну девальвацію національної валюти", - йдеться у зверненні. 

Окрім того, ринок отримав чіткий сигнал про наявність корупційної складової у визначенні величини питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж окремим обленерго, застерігають аграрії. 

Новий документ не передбачає ніяких зобов'язань монополістів-обленерго покращити якість та швидкість надання послуг, відсутні також будь-які гарантії для нових споживачів та генерації", - наголошують аграрні об'єднання.

Громадські організації просять Петра Порошенка сприяти усуненню перешкод для українського бізнесу та економічного зростання України.