друкувати


Грошових коштів на відшкодування втрат в наслідок АЧС немає

3 лютого 2017, 14:56

На відшкодування підприємствам, які понесли втрати худоби в наслідок АЧС грошей немає. Про це повідомляє міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий на зустрічі з журналістами у Києві.

За його словами, відшкодування за утилізацію худоби в наслідок АЧС здійснюється тільки фізичним особам з обласних бюджетів. На компенсації великим підприємствам, в них грошей немає.

"На законодавчому рівні відшкодування здійснюються обласними бюджетами, а у обласних бюджетах коштів, щоб відшкодувати великим підприємствам немає. Друге питання що стосується відшкодування - тут є внутрішній конфлікт, що відшкодування фізичним особам це одна історія, відшкодування підприємствам, які повинні були дбати про безпеку тварин, а не дбали, це зовсім інша історія. І ми це питання опрацьовуємо, але все у нас впирається у фінансування. Ми єдине що зробили прийняте рішення, на рівні кабінету міністрів про спрощення процедури компенсації. Так само ми сьогодні розглядаємо питання про відшкодування", - повідомив він.

Також він додав, що формуються три мобільні групи у складі держпродспожив служби та поліцією, за контролем по забезпеченню протиепізоотичних заходів. Працюватимуть вони на сході центрі і заході України. Велику увагу приділяють кордону з сусідніми країнами.

Ключове питання з переговорною позицією з єврокомісарами утримати кордон. Тому що росіяни сьогодні позиціонують цю проблематику в контексті того що давайте не будемо допомагати Україні нехай вона бореться зі своєю проблематикою на одинці. Поки ЄС таку позицію не приймають. Ми очікуємо допомогу від них різного характеру. В цьому питанні, ми сподіваємось, що це буде ефективно», - додав міністр.

Анатолій Величко, AgroPolit.com