друкувати


Мінагрополітики не впливає на обсяг і черговість надання дотацій

3 лютого 2017, 12:36

Міністерство аграрної політики та продовольства не приймає рішення ні в контексті черговості надання державних дотацій, ні в контексті обсягів компенсації для конкретних суб’єктів. Про це заявив міністр Тарас Кутовий в інтерв’ю одному з українських видань та пояснив механізм розподілу державних коштів для підтримки сільгоспвиробників.

«ДФС формує реєстр, в якому показана сума сплаченого ПДВ різними групами аграріїв - тваринниками, овочівниками, птахівниками, садівниками. Цей реєстр потім передається Мінагрополітики, яке визначає, скільки в даному конкретному періоді виділено коштів на ту чи іншу програму. Потім цифри порівнюють. Якщо потрібно коштів до відшкодування – 100, і наявні – 100, то коефіцієнт виходить 1:1. Тоді реєстр передається до казначейства, яке автоматично здійснює виплату», - прокоментував Кутовий.

За його словами, можливий також варіант, коли якась група сплатила, наприклад, понад 100, а грошей є 100.

У цьому випадку застосовується понижуючий коефіцієнт, щоб всім рівномірно розподілити кошти. Наприклад, 0,9. Зрештою усі ці дані також відправляються у казначейство», - зазначив міністр.

Загалом, позиція Міністерства полягає в тому, щоб зробити механізм розподілу коштів чесним і прозорим. Підтримка не буде надаватися шляхом прийняття якогось суб’єктивного рішення.