друкувати


Викрито махінації з деревиною на суму 44 млн грн

2 лютого 2017, 18:12

Співробітники підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Вінницькій області виявили громадян України, які, діючи за попередньою змовою, з метою незаконного заволодіння лісовими ресурсами організували злочинну схему придбання, зберігання, перевезення та реалізації цінних порід деревини. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Ці громадяни долучили до своєї діяльності ще 29 фізичних осіб-підприємців, які за участю організаторів пройшли державну реєстрацію, але без наміру здійснення підприємницької діяльності, оскільки передали свої реєстраційні та банківські документи, у тому числі банківські картки, третім особам.

Цією групою фізичних осіб-підприємців оформлено постачання лісопродукції (дуб-кругляк) невстановленого походження в кількості 6150 м. куб. на адресу приватного підприємства Львівської області. За результатами здійснення угоди на банківські рахунки фізичних осіб-підприємців було перераховано кошти від цього підприємства на загальну суму 44,4 млн грн, що завдало збитків державі в особі виробників лісопродукції державної форми власності у зв’язку з приховуванням джерел походження товару.

Кошти, які надійшли на банківські підприємців, переважно переведено в готівку, що може вказувати на ознаки легалізації.

За даними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.209 КК України.

Здійснюється кримінальне провадження