друкувати


Прискорити приватизацію «Укрспирту» може вимога МВФ

2 лютого 2017, 17:41

Вимога від Міжнародного валютного фонду щодо закону про демонополізацію спиртової галузі може пришвидшити процес приватизації «Укрспирту». Про це розповів в інтерв’ю міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

«Є вимога МВФ, щоб закон про приватизацію і демонополізацію галузі був проголосований в пакеті законопроектів, які передбачаються в рамках програми співпраці з МВФ. Це вселяє в мене надію, що закон буде внесений в порядок денний Ради досить швидко», - зазначив він.

Міністр зауважив, що закон вже декілька разів планувалось включити до поряду денного сесії, і жодного разу це питання не набирало більше 200 голосів. Тому спрогнозувати, коли саме «Укрспирт» буде приватизовано досить складно.

В цьому законі ми заклали положення, що до кінця 2017 року галузь має бути приватизована. Але важливе питання – коли цей закон буде проголосований? Якщо він буде проголосований в лютому, то у нас є вікно можливостей зробити підготовку, передачу, залучити юристів, аудиторів для здійснення процесу. Але якщо у грудні, то вже вибачте. Усе залежить від того, скільки в нас є часу, щоб провести підготовчу роботу, внутрішню», - повідомив очільник Мінагрополітики.

Кутовий переконаний, що розроблений закон дає можливість провести приватизацію ефективно як в контексті майбутньої роботи галузі, так і в контексті стартового етапу, коли держава зможе займати якісь додаткові кошти, щоб розвивати економіку.

Я за демонополізацію, приватизацію цього підприємства і сподіваюся, що це принесе додаткові мільярди гривень надходжень до державного бюджету» - наголосив міністр.