друкувати


Україна відновила експорт птиці до ЄС

30 січня 2017, 13:41

Україна та Європейська Комісія домовилися про відновлення експорту продукції птахівництва українського виробництва до країн Євросоюзу. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Станом на сьогодні поставка курятини на європейський ринок уже здійснюється.

«Питання регіоналізації було одним із найбільш чутливих у комунікації з Європейською Комісією. У результаті обговорень та прийнятих рішень Україна та ЄС вже застосовують принцип регіоналізації при торгівлі птицею та продуктами птахівництва. На сьогодні експорт української птиці до країн Євросоюзу відновлено», - заявив Кутовий.

Відновлення експорту  птиці  стало результатом взаємного визнання принципу регіоналізації в питаннях грипу птиці між Україною та ЄС. Зокрема, досягти домовленості вдалося завдяки зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з Єврокомісаром Вітянісом Андрюкайтісом під час «Зеленого тижня» у Берліні та активній комунікації Держпродспоживслужби з DG Sante та ветеринарними службами країн-членів Євросоюзу.

Ми налаштовані не лише на спрощення режиму взаємної торгівлі, але й на повноцінну адаптацію законодавства України до положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у сфері санітарних і фітосанітарних заходів (SPS) з метою взаємного визнання еквівалентності», - повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.