друкувати


Викрито групу осіб, яка виготовляла фальсифікований алкоголь

29 січня 2017, 12:25

Правоохоронцями Вінниччини викрито організовану злочинну групу, учасники якої займались виготовленням фальсифікованих алкогольних напоїв під виглядом торгових марок відомих світових брендів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо незаконного виготовлення алкогольних напоїв у підпільному цеху організованою групою осіб на території Могилів-Подільського району.

Встановлено, що учасники злочинної групи придбали обладнання для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, що забезпечує їх масове виробництво, відкрили підпільний цех, який розмістили в житловому будинку одного із сіл району де, використовуючи дві пластмасові ємності об’ємом по 1000 літрів, змішували у них воду зі спиртом етиловим та додавали відповідні харчові добавки, виготовляючи таким чином алкогольні напої.

У подальшому, незаконно виготовлені алкогольні напої, «фальсифікатори» розливали у пластикові трилітрові пакети та розміщували в упаковки із зображенням іноземних торгових марок «Jelzin Vodka», «Finlandia» та «Absolut», надаючи їм вигляд товарної продукції, яка нібито виготовлена в заводських умовах.

В ході розслідування провадження виявлено і вилучено понад 5 тис літрів фальсифікованої горілки.
Наразі трьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів) та ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг) КК України.

Після ознайомлення підозрюваних з матеріалами провадження, обвинувальний акт щодо них буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Завдяки злагодженій співпраці правоохоронців вдалось не тільки притягнути винних до кримінальної відповідальності, а й упередити введення в господарський обіг фальсифікованої продукції.