друкувати


Виробництво органіки за п’ять років зросло на 90%

27 січня 2017, 10:35

Приріст виробництва органічної продукції в Україні склав 90% за останні 5 років. Про це сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, відкриваючи перший міжнародний конгрес «Органічна Україна 2017. Розвиток органічного ринку в Україні – від виробництва до реалізації».

«Органічне виробництво розвивається шаленими темпами, але ми прагнемо, щоб цей процес був більш системним і був значно видиміший і у середині країни і поза її межами. Галузь одна із найдинамічніших. За п’ять років у нас приріст 90%», – сказав Кутовий.

Очільник аграрного міністерства повідомив, що на сьогодні органіка має в обробітку всього 400 тисяч га.

Я вважаю, що ця цифра може бути збільшена у кілька разів абсолютно легко», – сказав Тарас Кутовий та додав, що органічна продукція у світі стає все більше актуальним питанням у плані філософії споживання. «У перемовинах міжнародні партнери згадують, що за певних умов, попри закритість для імпорту своїх ринків, вони готові приймати до себе органічну продукцію. Вважаю це дуже гарний показник. Насправді попит на органічну продукцію дуже колосальний», – підкреслив міністр.

Окремо Тарас Кутовий зупинився на питанні внутрішнього споживання продукції органічної галузі: «Наші люди повинні розуміти, що виробництво органічної продукції дійсно можливо. І що воно дійсно є особливим. Що це не просто якийсь ярлик у магазині, не просто якийсь значок, не просто рекламна кампанія. Що органічний продукт – це нелегка праця і достойна якість».

Також керівник аграрного відомства нагадав, що саме розвиток органічного виробництва визначено Кабінетом Міністром одним із головних пріоритетів роботи Мінагрополітики на 2017 рік.

Підтримка органічного виробництва є також важливим напрямком нашої стратегії «3+5». Тому ми розробили «органічний» закон, який вже підтримав Кабінет Міністрів», – зазначив Тарас Кутовий.

На завершення виступу міністр побажав плідної роботи і позитивних результатів та висловив сподівання, що цей захід стане щорічною традицією і з кожним роком він буде розширюватися. «Адже Україна має значні перспективи для розвитку органічного виробництва і виходу на світові ринки», – підкреслив Кутовий.