друкувати


Cargill вимагає підтвердження списання $70 млн з рахунків Приватбанку

26 січня 2017, 09:26

Американська компанія Cargill направила лист на адресу голови правління Приватбанку Олександра Шлапака, глави НБУ Валерія Гонтаревої і глави Мінфіну Олександра Данилюка з вимогою підтвердити факт списання з рахунків Cargill $ 70 млн в капітал банку за рішенням НБУ, Мінфіну та Кабміну. Про це з посиланням на офіційний лист компанії повідомляє ведучий програми «Гроші» (телеканал «1+1») Олександр Дубинський на своїй сторінці в Facebook. 

«Корпорація вимагає надати їй умови договору купівлі акцій банку, які таким чином продав Мінфін. І повідомляє про намір стягнути всі свої кошти будь-якими методами. Фактично, цей лист - заганяє адресатів в кут. Вони повинні або підтвердити фактичну крадіжку коштів Cargill при націоналізації Приватбанку, або повернути гроші на рахунки компанії», - пише він.

За даними Олександра Дубинського, міністр фінансів Олександр Данилюк вже запрошений завтра на аудієнцію до американського посла.

«Після чого Cargill, очевидно, звернеться до американського суду, і тоді валютні кореспондентські рахунки Приватбанку будуть заарештовані протягом декількох днів», - додає він.