друкувати


Справа директора ДП «Конярство України» передана до суду

25 січня 2017, 14:02

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно директора державного підприємства «Конярство України». Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням директора державного підприємства «Конярство України» в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, з використанням свого службового становища, поєднаного з її вимаганням.

Встановлено, що вищевказаний керівник державного підприємства у вересні 2016 року діючи з корисливих мотивів отримав неправомірну вигоду у сумі 30 тис доларів США від директора однієї із філій державного підприємства, за не звільнення останнього з займаної посади.

З метою забезпечення виконання санкції статті ч. 4 ст. 368 КК України щодо конфіскації майна обвинуваченого органом досудового розслідування накладено арешт на житловий будинок, земельну ділянку, які розташовані на території Сумської області та автомобіль «Хонда Акорд».

Стосовно обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 млн 134 тис грн, а також останнього відсторонено від посади директора державного підприємства.