друкувати


Уряд виділить 500 млн грн з бюджету для придбання сільськогосподарської техніки

24 січня 2017, 15:13

У бюджеті заплановані 500 млн грн для придбання сільгосптехніки. 

Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розповів у понеділок на нараді з питань підтримки виробництва спеціальної вантажно-автомобільної техніки в Україні, передає «Урядовий Кур'єр».

Він зазначив необхідність забезпечення високої локалізації на закупівлю усієї продукції, необхідної для України.

Також має бути забезпечена належна якість, конкурентна ціна, гарантійне обслуговування, стабільність постачання та інший сервіс, зауважив Володимир Гройсман.

«Нам треба створювати додану вартість і робочі місця в Україні. Виходячи з того, що держава має величезні потреби в техніці, я думаю, що наше машинобудування має не стояти осторонь цього процесу. Маємо надати серйозну підтримку машинобудуванню. Я не збираюся лобіювати конкретного виробника, я хочу лобіювати локалізацію. Все те, що ми сьогодні закуповуємо як держава для розвитку нашої країни, маємо закуповувати максимально те, що виробляється в Україні, і продукцію, що забезпечує українців робочими місцями», — наголосив прем'єр-міністр.

За його словами, треба змінити модель, коли Україна закуповує продукцію з-за кордону, а сама залишається сировинним придатком.

При цьому прем'єр-міністр додав, що у рамках фінансової децентралізації у місцевих бюджетах є ресурси для закупівлі необхідної техніки.