друкувати


Успіх Аграрної партії на місцевих виборах — початок побудови нової політичної сили — політолог

23 лютого 2016, 08:19

Те, що Аграрна партія набрала фактично третє місце за кількістю депутатського корпусу в місцевих органах самоврядування — це величезний прорив. Це, по суті, початок побудови реальної політичної сили. Про це в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com розповів політолог Володимир Цибулько.

За його словами, саме їхні кандидати у своїй масі — це місцеві шановані люди та професіонали. 

«Місцеві вибори більше прив’язані до стилю аграріїв. Верховна Рада ж представляє формування загальнонаціональної політики. Їхній контингент — це люди, які вирішують локальні проблеми, а не формують загальнонаціональну політику», — говорить він.

Політолог підкреслив, що з метою уникання непродуктивних союзів аграріїв із ідеологічними партіями варто мати єдину потужну аграрну партію, яка займатиметься інтересами села, котра постійно змінювала б керівництво у разі помилок, але була б живою «незабетонованою» силою.

«Аграрна галузь традиційно асоціювалася з анахронізмами та відсталими технологіями. Проте сьогодні — це дуже прогресивна сфера. Відмінність Аграрної партії в тому, що образ сильного аграрного політика виник за рахунок діяльності представників нової  якості — таких, як Віталій Скоцик», — зазначив Цибулько.

AgroPolit.com