друкувати


Держрибагентство хоче переінспектувати Інститут громадських інспекторів — прес-служба

22 лютого 2016, 19:15

Планується перезапустити інститут громадських інспекторів. Про це заявив перший заступник Голови Держрибагентства Павло Гвозденко під час зустрічі із Громадськими активістами Черкащини.

Враховуючи ситуацію, яка зараз відбувається в рибоохороні, прийнято рішення оперативно формувати громадських інспекторів. Буде чітко прописано, що входить до обов’язків громадського інспектора — повноваження, відповідальність, обов’язки. 

«Під час ліквідації діючих органів рибоохорони та створення рибного патруля, Держрибагентство має намір залучати громадськість до контролю за порядком на водоймах. В кожному управлінні рибоохорони буде створено оперативні штаби та закріплено інспектора, відповідального за роботу з громадськістю. Оперативні штаби фіксуватимуть сигнали про правопорушення та дієво реагуватимуть на них», — зазначив Гвозденко.

У рамках рибоохоронних рейдів громадські активісти разом з інспекторами рибоохорони зможуть перевіряти наявність всіх документів, вилучати браконьєрські знаряддя лову, бути присутніми при подальшому розгляді справ про правопорушення тощо.

Оперативні штаби розпочнуть роботу до кінця березня. Представникам громадськості, які бажають долучитися до контролю за порядком на водоймах та до запобігання порушень правил рибальства, необхідно надіслати до Держрибагентства список осіб (з контактами) та назву водойми для патрулювання.

Беручи до уваги необхідність вжиття негайних заходів із забезпечення охорони водних біоресурсів, зазначену інформацію прохання подати у строк до 29.02.2016.