друкувати


Мінагрополітики активно бореться з корупцією — Павленко

22 лютого 2016, 18:11

Боротьба з корупцією стала для команди Міністерства аграрної політики та продовольства (Мінагрополітики) ключовим викликом. Про це повідомляє міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

«Був проведений ретельний аналіз, інвентаризація, фінансові аудити та перевірки всіх без виключення підвідомчих ДП. Крок за кроком ми виявляли корупційні схеми, зловживання та порушення. Наша реакція була миттєвою — вся інформація передавалась до правоохоронних органів для з’ясування фактів та розслідувань», — розповів він.

«Ця робота не зупинялась, продовжується вона й сьогодні, ми й надалі виявляємо нові корупційні оборудки», — каже міністр.

Він повідомив, за 14 місяців роботи було задокументовано сотні зловживань, і надіслано близько 150 звернень до правоохоронних органів щодо фактів корупції та порушень у системі відомства. Також було проінформовано Національне антикорупційне бюро. Сума нанесених державі збитків , яки виявили, лише по найбільшим підприємствам сягає 6,5 млрд грн та $207 млн. Це по таким компаніям як ДПЗКУ, ПАТ "Аграрний фонд", Укрспирт, Артемсіль, ДАК «Хліб України» та інші. Лише по ДПЗКУ відкрито 102 провадження на суму: майже 1,4 млрд грн та майже $205 млн.

За його словами, на сьогодні є реакція компетентних структур лише на 30% надісланих звернень у вигляді порушених справ.

«Завдання міністра — створювати умови, щоб в аграрному секторі місця корупції просто не залишилось. Вихід один – тотальна приватизація держпідприємств. Ще раз підтверджую готовність якнайшвидше передати всі підприємства до сфери управління Фонду держмайна, для того щоб була проведена невідкладна приватизація. Для цього вже розроблені всі необхідні законодавчі та інші нормативно-правові акти», — наголосив Павленко.

Agropolit.com