друкувати


ДПЗКУ хоче купити 3000 зерновозів

17 січня 2017, 10:11

На минулому тижні ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) у черговий раз підтвердила бажання закупити 3000 дефіцитних в Україні вагонів-зерновозів. Про це повідомляє Delo.UA.

Причому, на відміну від минулих років, державний зернотрейдер однозначно має намір закуповувати вагони у вітчизняних вагонобудівників.

Нагадаємо, 11 січня відбулася робоча нарада з питань інвестиційних проектів у рамках українсько-китайського співробітництва.

Учасникам наради повідомили про досягнення позитивних результатів щодо використання коштів з першої частини кредиту (в рамках співпраці ДПЗКУ з Китайською національною корпорацією машинної індустрії та генеральних підрядів (ССЕС) і Ексімбанком КНР), зокрема, щодо закупівлі для потреб ДПЗКУ вагонів-зерновозів з метою створення власного логістичного парку .

На 2017 рік в ДПЗКУ передбачена закупівля 500 одиниць, в 2018 році - 1000, в 2019 - 1500.

Загальна кількість запланованих до закупівлі за проектом вагонів становить 3000 одиниць.

Кілька років тому повідомлялося, що ця техніка через особливості фінансування буде закуповуватися в Китаї, що безсумнівно дратувало вітчизняних вагонобудівників, які переживають непрості часи. Однак зараз зернотрейдер має намір співпрацювати з українськими виробниками.

В умовах першої частини кредиту, яку ми вже отримали, є можливість використовувати кредитні кошти на виробничі потреби. Оскільки питання із забезпеченням зерновозами сьогодні одне з найважливіших на порядку денному з точки зору вирівнювання дефіциту на ринку і рішення наших логістичних проблем, ми зараз уважно вивчаємо можливості українських вагонобудівних заводів. У 2017 році плануємо закупити 500 вагонів, загальною вартістю близько $ 20 млн. Поки найбільш привабливим є пропозиція ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод", але ми розглядаємо і інших українських виробників", - розповів  в.о. голови правління ДПЗКУ Олександр Григорович.