друкувати


Визначать перспективні види для рибного фермерства в Україні

14 січня 2017, 14:02

У минулому році Держрибагенство розширило співпрацю з  міжнародними партнерами, підписано угоду з Генеральною комісією з питань рибальства в Середземному морі (ГКРС) ФАО щодо масштабних наукових досліджень. Про це повідомляє прес-служба Держрибагентства.

Угода передбачає підтримку наукових досліджень стану рибних запасів Чорного моря. Це дозволить суттєво покращити оцінку стану популяцій риб, лімітів для їх промислового вилову, необхідних програм відтворення.

Крім того, у північно-західній частині Чорного моря буде проведено комплексні дослідження з метою визначення перспективних видів для марикультури – рибного фермерства з розведення морських видів риби.

Угодою передбачає і проведення ГКРС ФАО тренінгів для українського рибоохоронного патруля відповідно норм та стандартів міжнародних угод та положень.

Також запущено програми технічної допомоги від Норвегії та Естонії, які передбачають електронізацію рибної галузі. Україна отримає новітнє програмне забезпечення електронної системи для дистанційного моніторингу рибальських суден та звітності про вилов.

Впровадження моніторингу дозволить у режимі реального часу відслідковувати обсяги промислового вилову, що позитивно впливатиме на детінізацію рибної галузі.

AgroTimes