друкувати


Держпродспоживслужба займатиметься реєстрацією сільськогосподарської техніки

13 січня 2017, 12:28

В Україні реєстрацію та облік сільськогосподарської техніки буде здійснювати Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Про це повідомляє АПК-інформ.

Відповідну постанову Кабінету міністрів №1051 «Про внесення змін до деяких постанов КМУ» від 28.12.16 опубліковано на урядовому порталі.

Відзначається, що раніше рішенням Кабміну щодо оптимізації системи центральних органів виконавчої влади ліквідовано Держсільгоспінспекцію, а її функції в частині здійснення реєстрації та обліку сільськогосподарських машин передбачалося передати Міністерству внутрішніх справ, функції щодо здійснення державного нагляду (контролю) у частині експлуатації машин сільськогосподарського призначення - Державну службу з безпеки на транспорті.

Разом з тим, в період завершення ліквідації Держсільгоспінспекції виникла проблема з реєстрації сільськогосподарських машин, підготовці механізаторських кадрів, видачу посвідчень тракториста-машиніста ... Для забезпечення безперебійного процесу реєстрації сільськогосподарської техніки уряд прийняв рішення покласти на Держпродспоживслужбу повноваження з реалізації державної аграрної політики в зазначених сферах» , - наголошується в повідомленні.