друкувати


У виборах 27-го березня візьмуть участь 27 партій — прес-служба

22 лютого 2016, 09:51

Центральна виборча комісія оприлюднила перелік 27 політичних партій, які братимуть участь у місцевих виборах 27 березня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба УНІАН.

У відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Центрвиборчкому, відповіне рішення ухвалено на черговому засіданні Центральної виборчої комісії, яке провів голова комісії Михайло Охендовський.

Відповідно до Закону України "Про місцеві вибори" Центральна виборча комісія не пізніш як за 34 дні до дня голосування оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті перелік політичних партій, якими прийнято рішення про участь їхніх місцевих організацій у відповідних місцевих виборах.

В повідомленні сказано, що з урахуванням двох ухвал Окружного адміністративного суду міста Києва, Комісія зазначила, що в установлений законом строк – не пізніш як за 35 днів до дня голосування на позачергових виборах Криворізького міського голови, а також перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, старост сіл 27 березня, тобто до 20 лютого включно, до ЦВК надійшли документи щодо участі у відповідних місцевих виборах від 27 політичних партій.

Після розгляду відповідних документів Комісія прийняла рішення включити відомості про 27 політичних партій до переліку політичних партій, якими прийнято рішення про участь їхніх місцевих організацій у місцевих виборах 27 березня. Перелік цих політсил оприлюднено на офіційному веб-сайті ЦВК.

УНІАН