друкувати


Толмачов: АПК стане одним з основних драйверів будівельної індустрії

10 січня 2017, 14:10

Джерелом будівельного буму в Україні найближчим часом стане аграрний сектор, і українським будівельним компаніям потрібно бути готовими до великого попиту на створення інфраструктурних об'єктів з боку підприємств сільськогосподарського комплексу.

Таку думку у коментарі Newbud.ua висловив генеральний директор компанії ТММ Микола Толмачов.

"Україна виробляє щорічно більше 60 мільйонів тонн зерна, що в півтора рази перевищує досягнення часів СРСР, ми на експорт вже продаємо більше зерна, ніж збирали в ті роки. А інфраструктура зі зберігання і транспортування дуже відстає і не може якісно забезпечити експортний потік. Неминуче сюди прийдуть інвестиції, і дуже серйозні, враховуючи, що селу, щоб підвищити свою конкурентоспроможність на світовому ринку, має інтенсифікувати виробництво і подвоїти врожайність", - вважає експерт.

Тільки в потужності зі зберігання додаткових 60 мільйонів тонн зерна потрібно буде інвестувати близько $ 12 млрд. Це мінімальна оцінка того обсягу фінансування, який галузь повинна залучити у будівництво протягом найближчих 10 років.

"Зберігання зерна - лише мала частина величезного комплексу завдань, і в цій сумі не враховані необхідні витрати на розвиток доріг, портів, переробних потужностей, які теж знадобляться. Упевнений, що саме сільське господарство стане одним з головних драйверів економіки, в тому числі будівельної індустрії", - підкреслив Толмачов.

"Ми "собаку з'їли" на будівництві житла, але зараз диверсифікуємо бізнес, розуміючи, що в найближчі роки в Україні буде закладатися багато нових інфраструктурних об'єктів для сільського господарства", - розповів генеральний директор ТММ.