друкувати


Новий закон про органічне виробництво дозволить розвиватися галузі

9 січня 2017, 13:21

Новий закон №5448 «Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» — це черговий крок на шляху до повноцінної легалізації процесу розширення органічного виробництва відповідно до європейських стандартів.

Про це у інтерв'ю Latifundist.com повідомив голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов. Він підкреслив, що підтримує ініціативу Тараса Кутового визнанням пріорітету органічного виробництва в стратегії «3+5».

"Але важливо, щоб ця стратегія знаходила також всебічну підтримку на державному рівні, щоб при підготовці відповідних статей держбюджету враховувалися потреби фінансування органічного сектора. Крім того, на мій погляд, в цілому при формуванні аграрної політики нашої держави, доцільно приділяти більше уваги екологізації агровиробництва, оздоровлення землі, виробництва безпечної продукції і, відповідно, формування іміджу України, як потенційної країни-лідера з виробництва органічної продукції", — говорить Милованов.