друкувати


Березанська птахофабрика зробила ставку на органіку

8 січня 2017, 13:56

В «Агрофірмі Березанська птахофабрика» протягом 2016 року виростили понад 1 тис. голів молодняку птиці, налагодивши виробництво органічних яєць і органічного курячого м'яса.

Про це в інтерв'ю журналу «Наше птахівництво» розповіла головний технолог птахофабрики Наталія Хілько.

За словами представниці агрофірми, їх птахофабрика вже має сертифікат органічного виробника «Органік стандарт».

«Зараз наше органічне напрямок повністю відповідає європейським вимогам щодо позаклітинного утримання птиці (витримуються норми щодо щільності посадки, кількості гнізд на голову, вентиляції і т.п.)», - зазначила Наталія Хілько.

При цьому головний технолог Березанської птахофабрики додала, що в Україні поки що немає органічного молодняка, а тому доводиться купувати звичайний. Але це цілком відповідає вимогам органік-стандартів.

«Ми вибрали для вирощування м'ясо-яєчний крос птиці Моравська БСА, домовилися з інкубаторною станцією, що купила для нас інкубаційні яйця з Угорщини. Розведення птиці перевезли до себе на виробництво і далі вирощували з них органічних несучок», - розповіла головний технолог.

Птахофабрика на сьогоднішній день містить 750 голів птиці. Причому, за словами Наталії Хилько, за час вирощування органічної птиці, ветеринарних проблем на їхньому підприємстві не виникало.

«Птах у нас хоч і на вигулі, але повністю ізольована. Працює з нею спеціально навчена людина, який з іншою птицею контакту не має. Сам пташник з органічної птахом розташований на безпечній відстані від інших виробництв, то є ризик проникнення інфекції туди мінімальний», - пояснила Наталія Хілько.