друкувати


Іван Слободяник: Укрдержфонд вперше надав фінансову підтримку кооперативному руху

4 січня 2017, 08:13

У рамках фінансової підтримки у 2016 році за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» вперше Укрдержфонд надав підтримку кооперативному руху. Про це повідомляє AgroNews з посиланням на Канадський кооперативний зерновий проект (Ukraine Grain Cooperatives Project). 

Членів СОК "Зерновий" - ФГ «Ярина - 1» і ФГ «Веселка» було обрано для надання безвідсоткових кредитів на п’ять років на суму 500 тис. грн та 100 тис. грн відповідно. Фермерські господарства подавали заявки на отримання коштів з цільовим призначенням внесення їх в пайовий фонд кооперативу "Зерновий" з подальшим використанням для будівництва першого кооперативного елеватора.

Елеватор знаходиться в смт Васильківка Дніпропетровської області і будується за підтримки Канадського кооперативного зернового проекту, метою якого є розширення економічних можливостей для малих та середніх зернових господарств. З відомої практики діяльності кооперативів така цільова державна підтримка кооперативного руху здійснюється вперше.

«Підтримка "Зернового кооперативу" — це приклад вдалого поєднання державних, міжнародних та приватних фінансових ресурсів. Але нагадаю, що на жаль саме цей інструментарій підтрики чомусь не є цікавим для наших агродепутатів", — так прокоментував цю подію генеральний директор Державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник. 

Нагадаємо, що нещодавно Іван Слободяник приєднався до «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі, де опікуватиметься аграрною сферою та сільською проблематикою.