друкувати


Ринок Азії дуже перспективний для України — Рутицька

20 лютого 2016, 09:39

Ринок азіатських держав, на сьогоднішній день, є дуже перспективним для України. Про це розповіла заступник міністра аграрної політики і продовольства України (Мінагрополітики) з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

За її словами, ринок ASEAN може приносити Україні не менше $ 1 млрд щорічно від експорту агропродукції. Індонезія — один з ключових ринків регіону.

У 2015 році Україна експортувала туди продукції на суму $ 171 млн, це 1,2% від загального експорту. З 2016 року наша країна змогла отримати конкурентні переваги і в підсумку — збільшити поставки продукції.

В Індонезії змінилося законодавство, що позначилося на можливостях українського експорту в цю країну. З 17 лютого там починається обов'язкова процедура реєстрації в Держагентстві з карантину лабораторій країн-експортерів, відповідальних за видачу сертифікатів якості сільгосппродукції для продовольчих цілей.

«Завдяки зусиллям наших представників в Індонезії нам вдалося пройти реєстрацію в прискореному режимі. Тому зараз Україна в списку 9 країн, які завершили реєстрацію до моменту вступу в силу нового закону. Реєстрація дійсна тільки для тих типів продукції, які раніше вже поставлялися в Індонезію, наприклад, пшениця і свіжі яблука », — зазначила Рутицька.

Latifundist.com